domingo, 24 de noviembre de 2013








Lleó Tolstoi (Poliana, 1828 – Astapovo, 1910).
És considerat com un dels escriptors més importants de la història de la literatura i entre les seves obres es troben les més importants del Realisme. Va nèixer en una família noble i es va traslladar a Kazán després de la mort dels seus pares. En aquesta ciutat va estudiar i es va llicenciar en Dret a la Universitat de San Petersburg. Va observar juntament amb un dels seus germans la guerra entre Rússia i Turquia, que li va servir per fer-se una bona idea del ambient marcial del exèrcit zarista. Va tenir una gran influència amb l’anarquisme de Kropotkin i en la resistència no violenta de Gandhi, amb el que mantenia contacte epistolar. Lleó Tolstoi va ser l’escriptor de la camisa de l’home feliç.


Aquesta història ha estat representada per la companyia teatral Zum-Zum teatre.




La recerca de la felicitat és el motor que fa carburar aquest conte de Tolstoi i també ho és en l’espectacle que ens ofereix la compañía Zum-Zum teatre. Dos personatges busquen una camisa impregnada de la felicitat del seu propietari i això els porta a fer un particular viatge. La camisa de l'home feliç  vol desenvolupar una història amb un poètica que recreï tots els paratges i imatges que sorgeixin de la imaginació de l’espectador. No es tracta de dibuixar decorats o mostrar paisatges sinó de suggerir imatges que el públic haurà de completar a partir del seu propi imaginari. Roba penjada i maletes són els elements principals per crear els diferents espais i per servir de suport per a les animacions i efectes visuals que buscaran sorprendre en tot moment als espectadors.

Vam tenir l'oportunitat de poder-la anar a veure al teatre l'escorxador de Lleida i la recomanem al 100%. Al llarg de l'obra es crea un ambient de diàleg i participació on ens plantegen el tema de la felicitat: és més feliç la persona més poderosa del món? la persona amb més diners? Veiem com finalment la persona més feliç és aquella qui menys té. També destaquem de l'obra la seva escenografia que ens va impactar en tot moment.


Aquí us deixem el vídeo de presentació de l'obra:




                                          Entreu a la web de la companyia fent clic a la imatge!





No hay comentarios:

Publicar un comentario