Iela i Enzo Mari

Títol: La manzana y la mariposa

Il·lustracions: Iela Mari

Editorial: Kalandraka 

ISBN: 84-96388-40-9

Any d’Edició: 2006

Lloc d’Edició: Sevilla

Sinopsis: La característica fonamental d'aquest conte és l'ausència de text. El conte es basa en un seguit d'imatges que permeten al contacontes inventa-se la història. Aquesta història pot ser explicada també a la inversa segons com el contacontes dugui a terme la explicació del conte.

Fets a destacar: La seva característica fonamental és que se surt totalment dels contes més comuns i tradicionals. Es basa en un seguit d'imatges sense cap tipus de text en les quals es poden observar fulles, pomes, cucs i papallones. Aquest model de conte permet a la persona que l'explica total llibertat d'expressió podent així desenvolupar la història com més li agradi.


Títol: El globito rojo

Il·lustracions: Iela Mari 

Editorial: Kalandraka

ISBN: 9788496388246

Any d’Edició: 2006

Lloc d’Edició: 

Sinopsis: 
Es tracta d’un llibre sense text que destaca pel seu diseny minimalista i apurat. Amb el pas de cada pàgina el lector aprecia el procés de metamorfosis d’un globo en diverses objectes amb els que guarda una semblança: poma, papallona, flor...
 
Fets a destacar:
Aquest llibre va contribuir a revolucionar el panorama de la literatura infantil universal per la seva atractiva i innovadora proposta gràfica. Amb títols com “globito rojo” va inaugurar un estil gairebé abstracte que destacava per l’absència del realisme i un elevat grau de simplificació cromàtica, fet que va convertir aquesta obra en un àlbum atípic pel públic infantil. D’aquí el seu mèrit per convertir-se en un referent del gènere en que les paraules substitueixen les imatges plenes de dinamisme que lluny del silenci aparent, evoquen múltiples figures.
El conte explicat per Sara Iglesias:


- Altres llibres de Iela Mari:Títol: El erizo de mar
Editorial: Anaya

No hay comentarios:

Publicar un comentario