Adela TurínTítol: Arturo y Clementina 

Il·lustracions: Nella Bosnia 

Editorial: Kalandraka

ISBN: 978-84-8464-789-8 

Any d’Edició: 2012 

Lloc d’Edició: Itàlia, Pontevedra. 

Sinopsis: Arturo y Clementina és un matrimoni de tortugues. Ell cada dia va a treballar i a la tornada sempre es troba a la seva dona avorrida a l’estanc. Enlloc d’animar-la per a que desenvolupi les seves inquietuds creatives, li treu valor a tot aquell que desitja emprendre. Un dia ella surt a passejar i se’n dóna compte que res del material que ha acumulat gràcies al seu marit pot comparar-se a un passeig d’uns minuts. Ella també trenca amb aquella vida i en comença una de nova.Autor: Adela Turín

Títol: Rosa Caramel

Il·lustracions: Nella Bosnia 

Editorial: Kalandraka

ISBN: 978-84-8464-830-7

Any d’Edició: 2012

Lloc d’Edició: Pontevedra

Sinopsis: Aïllada en un jardí, la Guillermina és la única d'entre totes les elefantetes que no aconsegueix que la seva pell es torni de color rosa caramel. Quan els seus pares desisteixen d'imposar-li aquest aspecte, serà quan per fi descobrirà el significat de la llibertat i obrirà el camí cap a la igualtat la la resta de les seves companyes. 

Fets a destacar: Tots dos llibres estan relacionats amb el feminisme que defensa Adela Turin. Veiem com els protagonistes dels dos contes trenquen els models i imposicions que la societat imposa i trenca amb els esteriotips sexistes i denuncia la discriminació.
  • Altres llibres d'Adela Turín:

Títol: Historia de unos bocadillos                                 Títol: La historia de los bonobos con gafas
Editorial: Lumen                                                            Editorial: Kalandraka

No hay comentarios:

Publicar un comentario